Važne informacije:

 

Ukoliko vas je zadesio smrtni slučaj, odnosno ukoliko vam je neko od članova porodice preminuo prvo što treba da uradite je da nas pozovete. Odgovorićemo na sva vaša pitanja i daćemo vam neophodne savete šta da preduzmete. Informacije koje su nam potrebne: Ime i prezime preminule osobe, vaše ime, vaše srodstvo sa pokojnikom i broj telefona na koji vas možemo kontaktirati. Potom će uslediti dogovor oko zakazivanja sastanka, odnosno dolaska u vaš dom radi preuzimanja pokojnika i procedure prevoza, sahrane i svih ostalih usluga.

Ukoliko je smrt nastupila u kući – bez medicinskog nadzora:

Ako je smrt nastupila u kući, a preminula osoba nije bila pod medicinskim nadzorom, u tom slučaju morate obavestiti Patologa koji će doći kod vas i izvršiti pregled pokojnog (ukoliko prethodno pozovete nas mi ćemo angažovati patologa u najkraćem mogućem roku). Kada Patolog izda dozvolu da se shrana može obaviti, onda se kreće sa pogrebnom procedurom i odvozi se telo pokojnika.

Ukoliko je smrt nastupila u bolnici:

Nemate nikakve obaveze, osim da nas obavestite o smrti preminule osobe i eventualno spremite njena lična dokumenta. Preuzimanje preminulog obavlja se direktno iz bolnice.

Ukoliko je smrt nastupila u domu za stara lica:

Nemate nikakve obaveze osim da nas pozovete. U tom slučaju mi preuzimamo telo preminulog i dogovaramo se sa osobljem staračkog doma oko organizovanja procedure i prevoza pokojnika.

Informacije o preminilom koje su nam potrebne:

Puno ime i prezime preminulog
Datum i mesto rodjenja
Broj zdravstvenog osiguranja
Školska sprema
Bračni status
Očevo ime, majčino ime i njeno devojačko prezime

Lične stvari koje treba spremiti za pokojnika:

Fotografija preminule osobe (po mogućstvu novija)
Odeća (donji veš, čarape, cipele, garderoba po izboru...)
Ukoliko niste u mogućnosti da obezbedite navedene stvari za preminulog, naša agencija vam može obezbediti svu potrebnu odeću.

Za umrlicu u novinama, odnosno čitulju potrebno je sledeće:

Forografija preminulog
Spremljen tekst koji će ići ispod fotografije na čitulji
Zatim kraća biografija pokojnika,
kao i imena osoba iz njegove uže familije.

U svakom slučaju pre bilo kakvih intervencija kontaktirajte nas i dobićete korisne savete, a pored toga oraganizacija sahrane i pogrebna procedura će biti obavljena u predvidjenom vremenskom roku.